e
Banner

Etiketler: tedarik zinciri



Lojistik Vizyon: PepsiCo lojistikte dijitalleşiyor



İrfan Tokpınar – PepsiCo Türkiye Lojistik Müdürü




KPMG Türkiye ve Zer'den stratejik iş birliği



Denetim, vergi ve danışmanlık alanında hizmetler sunan KPMG Türkiye ve Türkiye'nin lider satın alma ve tedarik zinciri yönetimi şirketi Zer, stratejik bir iş birliğine imza attı. Anlaşmayla, her iki şirketin oluşturacağı ortak güç ile satın alma ve tedarik zinciri yönetiminin yeniden şekillendirilmesi ve Zer'in sunduğu dijital platformların kullanımının yaygınlaştırılarak, etkin maliyet ve operasyon yönetiminde şirketler için değer yaratılması hedefleniyor.




Kahve Dünyası sevkiyatta bölgesel modele geçecek


Yayın: 19-08-2022
Kategori: Gıda

2025 yılına kadar Türkiye’de 500, yurt dışında ise 200 mağaza açmayı hedefleyen Kahve Dünyası, tedarik zinciri alanında dijitalleşme, online depo ve elektrikli araç yatırımlarıyla sürdürülebilirlik adına ciddi adımlar atıyor. Birkaç yıl içinde tüm filoyu elektrikli araçlara döndüreceklerini belirten Kahve Dünyası Satın Alma ve Tedarik Zinciri Müdürü Ali Uçur, sevkiyatlarda ise merkezi sistemden bölgesel bazlı modele geçmek için adımlar atacaklarını açıkladı. 




Horeca Sektörünün Gelişen ve Büyüyen Yüzü: Migros Toptan


Yayın: 19-08-2022
Kategori: Gıda

Utku GENÇ - Migros Ev Dışı Tüketim Tedarik Zinciri & Lojistik Operasyonlar Grup Müdürü 




Prof. Dr. Şebnem Kalemli-Özcan: Tedarik zincirindeki şoklar mali politikalarla çözülemez



Ekonomi Profesörü Şebnem Kalemli-Özcan, Avrupa’da enflasyonun yarısı, Amerika’da enflasyonun üçte birinin arz şokları ve tedarik zincirindeki darboğazlarından kaynaklandığını söyledi. Özcan, “Tedarik zincirindeki aksamalar pandemi sürdükçe ve talep körüklendikçe devam edecek. Tedarik zincirinin tıkandığı şoklar yaşanırken, enflasyona mali patikalar global çözüm teşkil etmez. Hiçbir ekonomi tek başına bu işten çıkamaz, tüm dünya ekonomileri çıkmadıkça” dedi.




Türkiye’nin dev markaları Milk Run Sistemi’ne geçiyor


Yayın: 06-09-2022
Kategori: Lojistik

LogD Milk Run Yönetim Sistemi Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek markalara lojistik faaliyetlerinde çevreci ve sürdürülebilir çözümler sunuyor. Dünya ve Türk markaları Altınyıldız Classics, Beymen, Dagi, English Home, Koton LogD Milk Run Yönetim Sistemi’ne geçerek yeşil lojistikte sektörde öncü ve çevreci adımlar atmaya devam ediyor.




Nestlé dağıtımdaki ayak izini intermodalle siliyor



2050 yılında karbon emisyonunu sıfıra indirmeyi taahhüt eden Nestlé, tedarik zinciri süreçlerini ve lojistik operasyonlarını buna göre dizayn ediyor. İthalat taşımalarının yüzde 28’ini oluşturan intermodalin payını daha da yukarıya taşıyacaklarını açıklayan Nestlé Türkiye Planlama ve Dağıtım Direktörü Mehmet Ali Keleş, LNG ve CNG’li araçlarla sevkiyat oranlarını arttıracaklarını söylüyor.




Banvit BRF yılda 338 bin ton sevkiyat yapıyor


Yayın: 27-09-2022
Kategori: Gıda

Gıda sektörünün önde gelen şirketlerinden Banvit BRF, tedarik zinciri ve lojistik süreçlerine yatırımlarını sürdürüyor. Yıllık olarak ürettikleri toplam 338 bin ton gıdanın yurt içi ve yurt dışında dağıtımını yaptıklarını belirten Banvit BRF Lojistik Direktörü Atakan Sakin, tedarik zinciri süreçlerine yönelik gündemlerindeki en önemli konuların dijitalleşme ve otomasyon yatırımları olduğunu söyledi. 




Tedarik zincirini yeniden kurgulamak


Yayın: 20-10-2022
Kategori: Lojistik Vizyon

Polat Özcan - Koton Uluslararası Lojistik Grup Müdürü




Lojistiğin 8. Doğrusu: Sürdürülebilirlik



Emre Can - Lojistik ve Stok Yönetim Müdürü - RAMSEY | KİP (Gürmen Group)